1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΛΙΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Γ΄ΑΘΗΝΑΣ

ΕΡΓΑ ΜΑΘΗΤΩΝ


ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-2020


Διαγωνισμός "ΜίλαΤώρα" από το Χαμόγελο του παιδιού


Στο πλαίσιο της εκστρατείας «Μίλα τώρα» που διοργανώνει το Χαμόγελο του παιδιού, οι μαθητές μας της ΣΤ’ τάξης δημιούργησαν το ακόλουθο σποτ. Δεν χρειάζεται να είμαστε διχασμένοι σε στρατόπεδα, δεν πρέπει να αφήνουμε κανέναν έξω από την ομάδα. Όλοι μαζί μπορούμε να αντεπεξέλθουμε καλύτερα σε όποιον κίνδυνο και να είμαστε αγαπημένοι και χαρούμενοι.

Μικρέ: Μίλα Τώρα

Μεγάλε: Άκου τώρα, αύριο μπορεί να είναι αργά

Κάντε κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο για να δείτε το έργο των παιδιών:

Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα!!!!
Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου SID2020

Με αφορμή την ημέρα ασφαλούς διαδικτύου 2020, που είναι τον δεύτερο μήνα, την δεύτερη εβδομάδα και δεύτερη μέρα κάθε έτους,  φέτος 11/2, το σχολείο μας είναι υποστηρικτής της μέρας αυτής. Οι μαθητές μας της Ε τάξης δημιούργησαν αφίσες με τους κανόνες που θεωρούν ότι είναι σημαντικό να τηρούνται για μια ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο.ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018 - 2019


Ιστορία της Ελληνικής τοιχογραφίας ΙΙ

Το πολιτιστικό πρόγραμμα «Ιστορία της Ελληνικής τοιχογραφίας ΙΙ» υλοποιήθηκε από τη ΣΤ΄ τάξη το σχολικό έτος 2018-2019. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ένα stop motion animation που ταξιδεύει το θεατή στο θαυμαστό κόσμο της Ελληνικής ζωγραφικής και συγκεκριμένα την τοιχογραφία από την Αρχαία Ελλάδα στη σύγχρονη street art. Έργα που χρησιμοποίησαν οι μαθητές ήταν η τοιχογραφία των δελφινιών από το παλάτι της Κνωσού και το graffiti «Eternal Traveler» του εικαστικού Λεωνίδα Γιαννακόπουλου που βρίσκεται πάνω από το Σταθμό Λαρίσης.

Δείτε το έργο των μαθητών κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://digiartschool.webnode.gr/elliniki-toichografia-ii/
Μαθητικό Λαογραφικό Μουσείο με 3D εκθέματα

Στο πλαίσιο του μαθήματος της ευέλικτης ζώνης, οι μαθητές του Δ1  και κάποιοι μαθητές του ολοήμερου, με την αμέριστη υποστήριξη των οικογενειών τους (γιαγιάδες, παππούδες, μαμάδες, μπαμπάδες) που τους εμπιστεύτηκαν πολύτιμα κειμήλια, δημιούργησαν τρισδιάστατες αναπαραστάσεις αντικειμένων από τη Λαϊκή μας Τέχνη και πολιτισμό. Οι φωτογραφίες αντικειμένων σε συνδυασμό με τα τρισδιάστατα μοντέλα θα αποτελέσουν το σχολικό μας διαδραστικό μουσείο λαογραφίας το οποίο συνεχώς θα εμπλουτίζεται. Ένα δείγμα από την δουλειά των παιδιών έχει αναρτηθεί στην ακόλουθη ιστοσελίδα:
https://digiartschool.webnode.gr/laografia/


Δαμάζοντας τα κύματα

Οι μαθητές του Γ2 με χαρά σας παρουσιάζουν ένα εκπαιδευτικό κόμικ, με θέμα την ασφαλή χρήση των κινητών τηλεφώνων, που δημιούργησαν την ώρα της ευέλικτης ζώνης. Η ζωγραφική και η ψηφιακή επεξεργασία κειμένου συνδυάστηκαν για να φέρουν το πιο όμορφο αποτέλεσμα. Οι κανόνες επιλέχτηκαν με βάση τις οδηγίες του Ιατρικού συλλόγου Αθηνών και αφορούν μικρούς αλλά  και μεγάλους. Μπορείτε να δείτε το κόμικ κάνοντας κλικ εδώ.


Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας 2019

Η Ε΄τάξη των γαλλικών του σχολείου μας συμμετείχε στο διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2019 που διοργάνωσε το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδας με θέμα «Φανταστικά Ζώα» (Fantaisie Animale). Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, τα παιδιά δημιούργησαν αξιοπερίεργα ζώα και ανέφεραν σε μια πρόταση στα γαλλικά τον πραγματικό ή φανταστικό τόπο όπου συναντάται το ζώο καθώς και το όνομά του.Τα παιδιά ονόμασαν το βιβλίο τους «Quelques merveilles animales» (Τα Φανταστικά μας Ζώα) και επέλεξαν να στείλουν στο διαγωνισμό τα ακόλουθα εργα:
-«Le cerf rouge aux taches blanches» (Το κόκκινο ελάφι με τις άσπρες κηλίδες), σύμβολο της θεάς Άρτεμις, που ζει στα ελληνικά δάση και προστατεύει τις αγνές ψυχές,
-«La clarinette maritime» (Το θαλάσσιο κλαρινέτο), έμβλημα του θεού Ποσειδώνα, που κατοικεί στο Αιγαίο Πέλαγος και γαληνεύει τη θάλασσα
-«L’élèphant aux oreilles mauves» (Ο ελέφαντας με τα μωβ αυτιά) που κατοικεί στις ουράνιες σαβάνες και μεταφέρει τα μηνύματα στους ανθρώπους, μια που είναι γνώρισμα του θεού Ερμή και
-«Le dauphin à la corne multicolore» (Το δελφίνι με το πολύχρωμο κέρατο), σύμβολο και αυτό του θεού Ποσειδώνα, που προστατεύει τους ναυτικούς.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα του διαγωνισμού!!!
Στολισμός του European Christmas tree

Οι μαθητές του Ολοήμερου τμήματος, στόλισαν το Ευρωπαϊκό Χριστουγεννιάτικο δέντρο, στην είσοδο του σχολείου μας, με στολίδια από 30 ευρωπαϊκά σχολεία!!!!!Le Calendrier de l' Avent (Το Ημερολόγιο της 'Αφιξης)

Στις αρχές του Δεκέμβρη, οι Γάλλοι, όπως και πολλοί Ευρωπαίοι, συνηθίζουν να κρεμούν μέσα στα σπίτια τους το Calendrier de l'Avent, ημερολόγιο με 24 «παραθυράκια» (κουτάκια,δεντράκια ή πουγκάκια) που κρύβουν 24 εκπλήξεις, μια για κάθε μέρα, μέχρι και την παραμονή των Χριστουγέννων.

Στο πλαίσιο αυτής της παράδοσης, οι μαθητές της Ε΄ τάξης των γαλλικών ετοίμασαν και στόλισαν μικρά χριστουγεννιάτικα δεντράκια που έκρυβαν μέσα τους μικρές εκπλήξεις (des autocollants- surprises) μία για το κάθε παιδί, για να είναι πιο γλυκιά η αναμονή για τα Χριστούγεννα...Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Christmas Decoration Exchange 2018

Για 2η συνεχόμενη χρονιά οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα με 30 σχολεία από χώρες της Ευρώπης «Christmas Decoration Exchange 2018». Με βάση το πρόγραμμα, οι μαθητές κάθε group (30 σχολεία) ανταλλάσσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια, συνταγές, ήθη και έθιμα, ppt,με στόχο την πολιτιστική αλληλεπίδραση των μαθητών και την γνωριμία τους. Εμείς με τον εξαιρετικό συνάδελφο των Εικαστικών στείλαμε τα δικά μας. (Περισσότερα...)
ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑΣ

Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος "Ιστορία της Ελληνικής τοιχογραφίας απο την Αρχαία Ελλάδα μέχρι τα σύγχρονα Γκράφιτι" οι μαθητές μας ΣΤ΄ τάξης δημιούργησαν ένα stop motion animation γεμάτο έμπνευση και πολιτισμό. Συμμετείχε ως έργο στο 8ο μαθητικό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας και στο Bravo schools. Αναμένονται πολλές στάσεις ακόμα σε φεστιβάλ σε ένα ταξίδι που τώρα ξεκινάει. 

περισσότερα...


ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΟΥ- ΑΥΤΟΣ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Στα πλαίσια ενός προγράμματος αγωγής υγείας εμείς οι μαθητές του Α1 ασχοληθήκαμε μ’ ένα θέμα διαχρονικό και πάντα επίκαιρο που απασχολεί ανθρώπους όλων των ηλικιών και όλων των κοινωνικών τάξεων σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Τα συναισθήματά μου, αυτό τον τόσο γνωστό και παράλληλα τόσο περίεργα άγνωστο κόσμο που άπειρες φορές μας έχει ταξιδέψει στoν παράδεισο, μας έχει στείλει στην κόλαση, μας έχει προβληματίσει, μας έχει γεμίσει χαρά, λύπη, απογοήτευση, ικανοποίηση και τόσα άλλα.

περισσότερα...ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Το σχολείο μας συμμετείχε στο πρόγραμμα «Το περιβάλλον στα χέρια των μαθητών»  που υλοποίησε η Δ/νση περιβάλλοντος του Δήμου  Ιλίου σε συνεργασία με τη WWF. Οι μαθητές ανακάλυψαν πράσινες οάσεις στη γειτονιά, που χρειάζονταν διαμόρφωση και υποδομές, καταχώρησαν τους χώρους, πρόσθεσαν φωτογραφίες, ψήφισαν τους χώρους μέσα από μια εφαρμογή της WWF και βαθμολόγησαν το πράσινο, την καθαριότητα και τις υποδομές. Αποφασίσαμε να διαμορφώσουμε την παιδική χαρά του Άλσους Ιλίου. Αυτό έγινε στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με τη συμμετοχή των μαθητών των Ε΄και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου, αντιπροσωπείας μαθητών του 20ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου και υπαλλήλων του Δήμου, παρουσία του Δημάρχου κ. Ζενέτου, του Αντιδημάρχου καθαριότητας κ. Γκόγκου, της υπεύθυνης Περιβάλλοντος του Δήμου Ιλίου κ. Γαλάνης  και της υπεύθυνης της WWF  κ. Αξονίδη. Η εκδήλωση καλύφθηκε τηλεοπτικά από το κανάλι Attika TV και τη δημοσιογράφο κ. Κατσαρού από την εκπομπή ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ.


ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΩΣ - Γ'  ΤΑΞΗ

 Το έργο των μαθητών μας «Κυκλοφορούμε ασφαλώς» είναι stop motion animation και δημιουργήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας "Κυκλοφορούμε Ασφαλώς". Διακρίθηκε με το 3ο βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό της Εκπαιδευτικής τηλεόρασης και του Ινστητούτου οδικής ασφάλειας ΙΟΑΣ "Στο δρόμο με προσοχή!!!". Επίσης παρουσιάστηκε στο 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.

περισσότερα...


ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 2018

Το σχολείο μας συμμετείχε και φέτος στον εορτασμό της Ημέρας ασφαλούς Διαδικτύου (6/2/2018) με έργα των μαθητών στο διαγωνισμό με θέμα "Η ζωή στηνΑρχαία Ελλάδα με Διαδίκτυο". Για να δείτε τα έργα των μαθητών μας κι όλων των άλλων σχολείων κάντε κλικ εδώ. ΣΥΓΓΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων   το σχολείο μας θέλοντας να δείξει και έμπρακτα τη στήριξή του σε συνανθρώπους που μας έχουν ανάγκη,  συγκέντρωσε τρόφιμα για τη στήριξη και την ενίσχυση  των  κοινωνικών δομών του   Δήμου μας (Κοινωνικό Παντοπωλείο,  Κοινωνικό συσσίτιο )  και άλλων συνανθρώπων μας. Οι μαθητές μας τα παρέδωσαν στις κοινωνικές δομές του Δήμου Ιλίου.


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟΛΙΔΙΩΝ

Το σχολείο μας συμμετείχε σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής χριστουγεννιάτικων στολιδιών. Με αγάπη στείλαμε τις δημιουργίες των μαθητών μας απο τις ΣΤ΄, Ε΄, Δ2΄, Γ΄τάξεις και λάβαμε τα έργα απο πολλές και διάφορες χώρες της Ευρώπης.


ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Όπως την περσινή χρονιά ,έτσι και φέτος,  μαθητές του σχολείου μας και συγκεριμένα,  μαθητές της ΣΤ΄τάξης, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους,  στόλισαν ένα από τα δέντρα του δήμου μας στην οδό Πάριδος και Μανάκη. Πολλά από τα στολίδια έφτιαξαν οι ίδιοι οι μαθητές καθώς και οι μαθητές του Δ1. Ευχόμαστε σε όλους υγεία , αγάπη, ειρήνη,χαρά και αλληλεγγύη.


ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ Δ1

Οι μαθητές της Δ1 τάξης με αφορμή την ενότητα στο μάθημα της Γλώσσας που αναφέρεται στην κυκλοφοριακή αγωγή ,αποφάσισαν μαζί με τη δασκάλα τους, να υπενθύμισουν στους οδηγούς την αναγκαιότητα να φορούν όλοι οι επιβάτες ζώνες ασφαλείας  και όχι μόνο ο οδηγός  και ο συνοδηγός .

Βρήκαν συνθήματα, τα κατέγραψαν και έφτιαξαν φυλλάδια τα οποία τα μοίρασαν στους γονείς του σχολείου μας.

Επόμενη δράση ήταν η δημιουργία πινακίδων με σχετικά μηνύματα.Τα παιδιά χρωμάτισαν,  σχεδίασαν και ετοίμασαν τις πινακίδες τις οποίες και τοποθετήσαμε στα κάγκελα του σχολείου μας με στόχο να τις βλέπουν οι διερχόμενοι οδηγοί  και  να συνειδητοποιούν την αναγκαιότητα της ζώνης  ασφαλείας.Μερικά από τα συνθήματα ήταν:ΟΛΟΙ ΦΟΡΟΥΝ ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΜΑΜΑ ΜΠΑΜΠΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΗ ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ,ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ !και άλλα .Δυστυχώς  σαράντα ώρες μετά ,οι πινακίδες είχαν εξαφανιστεί!Ελπίζουμε έστω ,να ευαισθητοποιήσαμε κάποιους οδηγούς.ΤΟ ΜΑΖΕΜΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ

Ένα μεσημέρι του Οκτωβρίου οι μικροί μαθητές της Β΄ τάξης του σχολείου μας, με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού κ. Καλύβα Στέφανου και της Δ/ντριας, μάζεψαν τις ελιές από την ελιά που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο του σχολείου μας.Είχαν την ευκαιρία να κάνουν κάτι βιωματικό ,διαφορετικό, από τα συνηθισμένα και να γνωρίσουν ένα τρόπο μαζέματος του καρπού.Οι ελιές θα προετοιμαστούν κατάλληλα και θα μοιραστούν στους μαθητές για βρώση.ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-17

ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ

Με χαρά σας παρουσιάζουμε το έργο της ΣΤ' τάξης "Ερωτόκριτος". Είναι ένα stop motion animation που δημιουργήθηκε στο μάθημα της πληροφορικής, στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος "Λαϊκή-ψηφιακή τέχνη μια σχέση μαγική: Ερωτόκριτος".

(περισσότερα...)


ΤΟ Β2 ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ.......

Ομορφες δημιουργίες απο τους μαθητές τους Β2 και την δασκάλα τους Πουρδαλά Ξανθή!!!!!


ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Ακολουθούν έργα που δημιουργήθηκαν απο μαθητές της Ε' τάξης με σύνθημα "όλοι μαζί μπορούμε για ένα καλύτερο Διαδίκτυο" με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου". Πληροφορίες και υλικό με θέμα την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου απο παιδιά μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο http://saferinternet4kids.gr/ ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ

Οι μαθητές της τρίτης τάξης του σχολείου μας στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλατεία του δήμου Ιλίου,  που μας είχε παραχωρηθεί γι’ αυτόν τον σκοπό από τον δήμο Ιλίου.

Και του χρόνου παιδιά!!! Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος!!!


ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-16

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Το έργο που ακολουθεί είναι αφιερωμένο σε όλους τους πρόσφυγες που με βίαιο τρόπο εγκαταλείπουν την πατρίδα τους. Το Ελληνικό δημοτικό τραγούδι που μελέτησαν οι μαθητές του Δ2 , με θέμα την ξενιτιά, ξεδιπλώνει όλο τον πόνο που κρύβεται και είναι τόσο διαχρονικός και επίκαιρος ταυτόχρονα. Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης με την κυρία της πληροφορικής Αναστασία Λαμπροπούλου και είναι κολάζ με εικόνες απο το παρελθόν, το παρόν και στίχους δημοτικών τραγουδιών. Ευχή των παιδιών είναι να σταματήσουν οι πόλεμοι και όλοι να ζουν στην πατρίδα που αγαπούν.


ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Σας παρουσιάζουμε παρακάτω μερικές απο τις πολύ όμορφες δουλειές των μαθητών στο μάθημα των εικαστικών με την κυρία Αναστασία Κούβαρη. Ελπίζουμε να σας αρέσουν όσο και σε εμάς!!!!!


ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Οι μαθητές της έκτης δημιουργήσαμε ένα stop motion animation με θέμα την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου. Είναι το έργο της έκτης που συμμετέχει στο 6ο φεστιβάλ μαθητικής ψηφιακής δημιουργίας. Σας το παρουσάζουμε παρακάτω με πολύ χαρά!!!! Επίσης και η Πέμπτη τάξη συμμετέχει στο φεστιβάλ με το πρόγραμμα: "Λαϊκή-ψηφιακή τέχνη: μια σχέση μαγική". Δείτε τις συμμετοχές στο φεστιβάλ στην ακόλουθη ιστοσελίδα: http://www.6digifestkal.blogspot.gr .Περισσότερα στην ιστοσελίδα του σχολείου μας για την ψηφιακή τέχνη: http://digiartschool.webnode.gr 
Η ΣΚΑΛΑ ΤΩΝ... ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ Νο2


ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Εμείς τα μικρά πρωτάκια του Α2 στην ευέλικτη ζώνη,ζωγραφίζουμε το δικό μας αλφαβητάρι και ερχόμαστε σε μια πρώτη γνωριμία με βασικές έννοιες της πληροφορικής. Σας παρουσιάζουμε μέρος της δουλειάς μας και με λίγο υπομονή θα σας δείξουμε και όλο το αλφαβητάρι με πολύ πολύ καμάρι!!!!ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-15

   ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ         

                                          

 

Το ολοήμερο τμήμα του σχολείου μας παρακολούθησε χριστουγεννιάτικες ιστορίες και παραμύθια, έφτιαξε ζωγραφιές σχετικές με το πνεύμα των εορτών και κατασκεύασε ημερολόγια  για το νέο έτος.

          Οι μαθητές και  οι εκπαιδευτικοί του ολοήμερου ευχόμαστε  σε όλους :

Υγεία, Ευτυχία, Αγάπη και Ειρήνη να πλημμυρίσει τις καρδιές όλων των ανθρώπων και το νέο έτος να αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα πιο δημιουργικό που θα πραγματοποιήσει τους στόχους και τα όνειρα του καθενός.

     ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !     ΚΑΙ      ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !

Καλύβας Στέφανος,  υπεύθυνος ολοήμερου


ΜΙΑ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤ1


Φωτίου Μαίρη, δασκάλα ΣΤ1


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ 2015

Το σχολείο μας συμμετέχει στο διαγωνισμό με τα ακόλουθα δυο έργα:

(λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό δείτε εδώ)

   

                      Βουραζέρη Ευαγγελία ΣΤ2                                      Καμαρούλης Γιάννης ΣΤ1

Λαμπροπούλου Αναστασία, εκπαιδευτικός ΤΠΕ


ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

clip_image003

Στην ώρα της ευέλικτης ζώνης οι μαθητές της Β΄ τάξης ( Β1+Β2 ), ασχολήθηκαν με το θέμα της ανακύκλωσης.
Μετά από συζήτηση και προβληματισμό για τη σημασία και τα οφέλη της ανακύκλωσης, οι μαθητές ανακάλυψαν πως με την ενέργεια αυτή, που είναι τόσο απλή και εύκολη να γίνει από τον καθένα μας, μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι στην προστασία του περιβάλλοντος και στην εξοικονόμηση ενέργειας.
Παρακολούθησαν video σχετικά με την ανακύκλωση και επιβεβαίωσαν όλα τα συμπεράσματα στα οποία είχαμε καταλήξει. Στο τέλος εστιάσαμε στην ανακύκλωση του χαρτιού, που ως υλικό είναι πιο προσφιλές στα παιδιά, και κάναμε ανακύκλωση χαρτιού μέσα στην τάξη. Έπειτα έγραψαν το όνομά τους πάνω στο ανακυκλωμένο χαρτί που έφτιαξαν.
Τα παιδιά χάρηκαν όλη τη διαδικασία, γιατί συμμετείχαν ενεργά σε αυτήν και βίωσαν, έστω και με την απλή αυτή διαδικασία, πως από μερικά άχρηστα υλικά μπορούμε να πάρουμε νέα προϊόντα που τα χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Καλύβας Στέφανος, υπεύθυνος ολοήμερου


ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

Το ακόλουθο έργο είναι μία σύνθεση απο αφίσες που δημιουργήθηκαν απο μαθητές και μαθήτριες της Πέμπτης και της Έκτης και ζωγραφικής με ακρυλικά χρώματα που έγινε απο μαθήτριες της Πέμπτης, με αφορμή την Πανελλήνια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού της 6ης Μαρτίου 2015. Σκοπός ήταν να δωθεί η εντύπωση μίας πραγματικής αφισοκόλησης σε εξωτερικό χώρο, πράγμα το οποίο επιτεύχθηκε χάρη στην υπομονή και την δεξιοτεχνία της ομάδας ζωγραφικής (Κατερίνα, Νικολέτα, Ελισάβετ, Ιρέν του Ε2 τμήματος).


Λαμπροπούλου Αναστασία, εκπαιδευτικός ΤΠΕ


ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Στο μάθημα των αγγλικών, εμείς οι μαθητές, παίρνοντας ιδέες από την ποικίλη και διαφορετική ανά κεφάλαιο θεματολογία των σχολικών βιβλίων των αγγλικών, δημιουργήσαμε τα δικά μας έργα, που μας αρέσουν πολύ!
Κάποια από αυτά, σας τα παρουσιάζουμε παρακάτω, για να μας πείτε κι εσείς τη γνώμη σας….Αναγνωστοπούλου Παναγιώτα, Δασκάλα Αγγλικών


ΚΑΡΔΙΑ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΑΝΤΕΧΕΙ

Σήμερα, ο γυμναστής μας ανέφερε έναν τίτλο για να δημιουργήσουμε κολάζ. Ο τίτλος ήταν «Καρδία που τρέχει αντέχει». Με τη μέθοδο της ιδεοθύελλας αναλύσαμε τον τίτλο και συζητήσαμε για το τι κάνει καλό και τι κάνει κακό στην καρδιά μας.

Το Τμήμα Γ2 χωριστήκαμε σε 2 ομάδες: την ομάδα των πληροφοριών και τη δημιουργική ομάδα και συνεργαστήκαμε μεταξύ μας και με την οικογένειά μας.

Οι πληροφορίες που συγκεντρώσαμε παρουσιάστηκαν στην ολομέλεια της Τάξης και η δημιουργική ομάδα κατασκεύασε το κολάζ. Μάθαμε μέσα από την δική μας προσπάθεια για την καρδιά μας και παράλληλα μπορέσαμε να συνεργαστούμε σε μια ομαδική εργασία.Οι μαθητές του Γ2


ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΕΧΝΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Δείτε όμορφες εργασίες των παιδιών απο διάφορα πολιτιστικά προγράμματα που έχουν γίνει στο εργαστήριο πληροφορικής ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: http://digiartschool.webnode.gr.


Λαμπροπούλου Αναστασία, εκπαιδευτικός ΤΠΕ


Η ΣΚΑΛΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ
Αναστασία Λαμπροπούλου ΠΕ19 

Copyright © 2014.